Twitch Benzeri Uygulamalar

Twitch, adıyla bilinse de, diğer canlı yayın platformları da sahnede kendilerine yer edinmeye devam ediyor. Twitch’in hala popüler olmasına rağmen, rakipleri de pastadan pay alıyor. Bu yazımızda Twitch benzeri uygulamalar listesi paylaşacak ve sizleri bilgilendireceğiz.

Twitch rakibi uygulamalar
Twitch rakibi uygulamalar
  1. Nimo TV: Ülkemizde de popüler olan Nimo TV, birçok tanınmış yayıncıyı bünyesinde barındırıyor. Son zamanlarda, Jahrein, PurpleBixie, Moparism ve Adal gibi Twitch kökenli yayıncıları da bünyesine kattı. Platformun popülaritesi her geçen gün artıyor.
  2. Facebook Gaming: Teknoloji devi Meta’nın bir parçası olan Facebook Gaming, Twitch’e ciddi bir rakip. PintiPanda ve Levo gibi birçok popüler yayıncıyı bünyesinde barındırıyor ve yayıncıların sayısı giderek artıyor.
  3. YouTube Gaming: Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube da canlı yayınlara odaklanmış durumda. Can Sungur gibi birçok tanınmış isim burada yayın yapıyor.
  4. DLive: 2017’de kurulan Amerika merkezli DLive, ülkemizde de popüler. Platformu diğerlerinden ayıran özelliklerden biri, bağış sisteminde blockchain kullanması.
  5. Nonolive: Global ve yerel düzeyde faaliyet gösteren Nonolive, birçok kullanıcıyı kendine çekmeyi başarıyor.
  6. Trovo Live: Tencent tarafından kurulan Trovo Live, güçlü bir alternatif. Henüz Türkiye’de çok popüler olmasa da Türkçe arayüzü ile hizmet veriyor.
  7. Kick: Şuanda Twitch’in globaldeki en büyük rakibi diyebiliriz. Kick platformu son 1 yılda fazlasıyla atılım gerçekleştirdi. Hatta Twitch Türkiye’den en büyük 10 yayıncının yanında birçok transferi oldu.

Twitch Nedir?

Twitch Alternatifi Uygulamalar
Twitch Alternatifi Uygulamalar

Twitch’in yükselişi biraz zaman aldı, ancak platformun kökleri oldukça derin. İlk olarak 2011’de kurulan Twitch, Amazon’un devralmasıyla büyük bir dönüm noktası yaşadı. Amazon’un sağladığı finansal destekle hızla büyüyerek bugün yaklaşık 20 milyon günlük kullanıcı ve milyonlarca yayıncıya ulaştı. Bu durum, Twitch‘in popülaritesini kuruluşuna ve özellikle oyun odaklı yapısına borçlu olduğunu gösteriyor.

İlginizi çekebilir;
FancyMe Nedir?
Tango Benzeri Uygulamalar
Oyun Yayıncısı Olmanın Yolları Nelerdir?

Paylaş:

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Nasıl Yayıncı Olunur?

Yayıncı Olmak Banner

Merhaba! Yayinciolmak.com, yayıncılık dünyasına giriş yapmak isteyenler için bilgiler, paylaşımlar ve tüyolar sunan bir platformdur. Yayıncılık alanında kendini geliştirmek isteyen herkes için kaynaklar sağlamak ve yol göstermek amacıyla kurulmuş olan yayinciolmak.com, yazı dünyasına adım atmak isteyenleri desteklemektedir.

Yayıncı Tüyoları

Hayallerini Erteleme

Yayıncı olmak mı istiyorsun? Hayallerini erteleme, hemen başvur!

Etiketler

Edit Template

Yayıncı Olmak

Yayıncılık serüveninize adım atmak için doğru kaynağı arıyorsanız, yayinciolmak.com size ihtiyacınız olan ilhamı ve bilgiyi sunmaya hazır. Siz de yazma tutkunuzu keşfetmek veya yayıncılık dünyasında bir adım öne geçmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Hoş geldiniz!

Son Paylaşımlar

İletişim

yayincikayit@gmail.com